top of page

Daniela Pălimariu, POOL PARTY

08/06 - 31/08/2016

photo credit | DAN VEZENTAN

model - visitor | PAUL CIMPOIERU

Sandwich deschide sezonul estival cu POOL PARTY, o instalație activă realizată de Daniela Pălimariu.

 

Urmând una din direcțiile principale explorate de aceasta, POOL PARTY creează un spațiu comun, accesibil, pe care îl poate ocupa în același timp un grup eterogen de vizitatori. Spațiul este îndeajuns de clar cu privire la modul său de folosire pentru a nu crea confuzie, însă nu atât de regizat pentru a fi restrictiv. Spre deosebire de alte proiecte anterioare realizate de Daniela Pălimariu, aici nu doar spațiul este împărtășit de cei prezenți, ci și un element dinamic – apa. Modul de raportare la ceilalți devine, astfel, cu atât mai relevant.

 

Proiectul este realizat special pentru spațiul Sandwich și inspirat de proporțiile aparent constrictive ale acestuia. Deși este o instalație de mari dimensiuni, ea este construită în așa fel încât să nu intimideze sau să creeze senzația de copleșire.

 

POOL PARTY durează toată vara și oferă un spațiu-pretext pentru diferite evenimente publice și private.

Daniela Palimariu (n. 1986, Iași) locuiește și lucrează ca artist în București. Practica sa artistică include evenimente private sau publice, obiecte, instalații și desen. Lucrările sale au fost prezentate la tranzit.ro/ București, MNAC, Galeria Ivan, Salonul de Proiecte, Spațiul Platforma (București), MAGMA (Sf. Gheorghe), Kinema Ikon (Arad), Intermediae (Madrid, ES), CAZ (Penzance, UK). A fost artist în rezidență la residency.ch, Nida Art Colony (LT), EstNordEst (Quebec, CA) și The Model (IRL). >>

>> danielapalimariu.ro

bottom of page