top of page

Cristian Răduță - MĂSURI DE URGENȚĂ

08/06 - 31/08/2016

Primul proiect prezentat de sandwich este realizat de Cristian Răduță și face parte dintr-o serie mai largă de lucrări ale sale ce fac referire la spațiul cosmic și la eșecul omului de a-l cuceri, în ciuda nenumăratelor tentative și progrese în acest sens. O sumă de misiuni ratate și expediții nereușite sunt colecționate și prezentate în diferite forme, devenind auto-ironice. O întreagă flotă de rachete sunt pregătite pentru a trimite în spațiu propriile variante a unui Golden Record: obiecte practice, de zi cu zi, precum linguri, furculițe, haine, ceșcuțe, etc.

 

În MĂSURI DE URGENȚĂ, însă, Cristian Răduță face acest demers în numele unei comunități din care nu face parte și la care, probabil, nu va accede niciodată: cea a privilegiaților, a celor 1%, a private-jet-urilor, a apartamentelor penthouse, a insulelor private. În numele acestora, deci, se pregătește una din măsurile de urgență care ar trebui luate în cazul evacuării Pământului, și anume asigurarea necesarului de palmieri pe viitoarea planetă colonizată.

Cristian Răduță locuiește și lucrează în București. Practica sa artistică include sculpturi, obiecte și instalații care pornesc de la situații și personaje ipotetice, uneori absurde, exploatate cu umor. Este interesat, printre altele, de relațiile și tensiunile care se creează între diferitele materiale industriale și de bricolaj pe care le folosește.

http://cristianraduta.ro/

bottom of page